BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Z zółtek , margaryny , obu cukrów ucieramy puszystą mase do białości , na koniec dajemy mąkę z proszkiem ;0 dzielimy na 2 części i cieniutką warstwę rozsmarowywujemy na blaszce , pieczemy 15 min każdą ale nie na raz chyba ze ma ktoś 2 piekarniki , po 15 min na wierzch wykladamy pianę ;
Z białek ubijamy pianę , dodajemy cukier , nadal ubijajac , gdy jest bardzo sztywna rozdzielamy na 2 części i wykładamy na podpieczony spód , posypujemy migdałami po 100 g na kazde ciasto i pieczemy jeszcze ok 20 min do zrumienieia bezy , tak upiec oba placuszki
Maliny opłukać pod biezącą wodą , galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody , do nich dajemy maliny i czekamy aż zacznie tężeć , mieszamy co jakiś czas .
Śmietanę36 % ubiajmy z cukrem do smaku, na koniec ja daję żelatynę rozpuszczoną w 100 ml wody , mozna uzyc śmietan fixów ,ale ja nie lubię ten chemii .Gdy nasze ciasta ostygną , na pierwszy placek dajemy śmietanę , na nią maliny z galaretką , czekamy az zastygnie i znów śmietana , na koniec drugie ciasto ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna47

    Maliny chyba możemy zastąpić innymi owocami?
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinka18

    oj koniecznie muszę wypróbować Twój przepis bo aż mi ślinka pociekła ;) na widok zdjęcia.a jako że malinki jeszcze mam-to słowo się rzekło i muszę spróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 8
    original
    Opublikowano

    Anna133

    ciasto wbrew pozorą jest lekkie i puszyste , no i bardzo ożeżwiające ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Hanna5

    mniam, pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Anna133

    I do tego szybko znika ,a fajnie ze można użyć mrozone owoce
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Bardzo mi się podoba, zabieram się za pieczenie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !