Sposób przygotowania

Odcinamy papryką czapeczki, usuwamy gniazda nasienne, a następnie płuczemy i osuszamy. Na połowie smalcu podsmażamy posiekaną cebulę ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku, do których dodajemy mięso. Doprawiamy i mieszamy z ugotowanym ryżem oraz jajkiem, a powstałą masą mapełniamy papryczki. Pomidory kroimy w kostkę i dusimy we własnym soku, a następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z pozostałego smalcu oraz mąki robimy zasmażkę, którą zagęszczamy pomidorowy sos. Sos nalewamy do żaroodpornego naczynia, w którym stawiamy następnie papryki. Zapiekamy ok pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st.C

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !