Sposób przygotowania

Odcinamy papryką czapeczki, usuwamy gniazda nasienne, a następnie płuczemy i osuszamy. Na połowie smalcu podsmażamy posiekaną cebulę ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku, do których dodajemy mięso. Doprawiamy i mieszamy z ugotowanym ryżem oraz jajkiem, a powstałą masą mapełniamy papryczki. Pomidory kroimy w kostkę i dusimy we własnym soku, a następnie miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z pozostałego smalcu oraz mąki robimy zasmażkę, którą zagęszczamy pomidorowy sos. Sos nalewamy do żaroodpornego naczynia, w którym stawiamy następnie papryki. Zapiekamy ok pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st.C

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    papryczka , pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !