Sposób przygotowania

Mięso, marchewki i 1 cebulę zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Gotowy wywar przecedzamy, a mięso kroimy w paseczki. Drugą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle wraz z czosnkiem. Osobno podsmażamy pokrojoną kiełabsę. Ziemniaki kroimy w kostkę i wszystkie te składniki oraz mięso wrzucamy do bulionu. Kiedy ziemniaki będą miękkie do zupy dodajemy pokrojone i podsmażone na maśle ogórki kiszone, oliwki oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a w razie potrzeby dokwaszamy sokiem z cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !