Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soljanka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki 500 g
kiełbasa zwyczajna 100 g
cebule 2 szt
ziemniaki 2 szt
marchewki 2 szt
cytryna 1 szt
czarne oliwki 100 g
czosnek 5 ząbków
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
ogórki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Soljanka

Mięso, marchewki i 1 cebulę zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Gotowy wywar przecedzamy, a mięso kroimy w paseczki. Drugą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle wraz z czosnkiem. Osobno podsmażamy pokrojoną kiełabsę. Ziemniaki kroimy w kostkę i wszystkie te składniki oraz mięso wrzucamy do bulionu. Kiedy ziemniaki będą miękkie do zupy dodajemy pokrojone i podsmażone na maśle ogórki kiszone, oliwki oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a w razie potrzeby dokwaszamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 20.07.2011 11:15
super
ronald88 13.07.2011 05:01
super
darus 26.06.2011 16:55
super przepis
Ania67 12.05.2011 21:36
oryginalne
joanna77 20.04.2011 14:44
fajny przepis
Juleczka20 27.03.2011 09:28
bardzo fajne
KasiaK90 23.03.2011 07:45
ciekawe
gosia47-47 28.10.2010 12:29
fajne
ewelina63 25.10.2010 16:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak