Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z szybkowara

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 po 1 kg każda
marchewki 2
cebuli 1/2
pietruszka 1 korzeń
seler 50 g korzeń
kapusty pekińskiej 150 g
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
wody 1 l
soli 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z szybkowara

Kroki postępowania

1
Golonki umyć i usunąć ewentualne resztki sierści. Do szybkowara wrzucić obrane i umyte warzywa oraz przyprawy. Nalać wodę, zamknąć szybkowar i nastawić do gotowania. Golonki gotować około 60 minut w zależności od wielkości golonek.
Krok 1 - Golonka z szybkowara foto
2
Po tym czasie ostrożnie za pomocą specjalnej końcówki zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze. Odkręcić pokrętło pokrywki i wyjąć golonki.
Krok 2 - Golonka z szybkowara foto
3
Podawać np. z pieczywem i chrzanem lub musztardą. Wywar możemy wykorzystać do zupy lub sosu.
Krok 3 - Golonka z szybkowara foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.09.2012 09:22
pyszniutka goloneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak