Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz piwny

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
duże cebule 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
kminek 1 łyżka
smalec 50 g
piwo 1 puszka
sól, pieprz do smaku
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny

Mięso kroimy w dużą kostkę i opruszamy papryką. Na smalcu rumienimy posiekaną cebulę, a następnie dodajemy mięso. Smażymy ok 10 min. po czym dodajemy kminek i całość zalewamy połową piwa. Dusimy na małym ogniu przez 45 min. Następnie do mięsa dodajemy pokruszony chleb zmieszany z resztą piwa i dusimy dalsze 15 min. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 28.10.2011 12:26
pycha
iga2 12.10.2011 21:29
fajny przepis
anoosia 03.09.2011 14:06
super pomysł!!!
magical66 14.06.2011 23:23
spróbuję
Jaheira11 19.05.2011 23:40
taki bym spróbowała
KasiaK90 19.04.2011 08:43
swietny przepis
Juleczka20 21.03.2011 06:45
super
pigila
pigila 27.01.2011 09:41
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak