Sposób przygotowania

Zagotować około 2 litrów rosołu (uzyskanego w dowolny sposób z pokrojoną marchewką i pietruszką. Dodać liść laurowy i ziele angielskie wedle uznania. Następnie wrzucać na wrzącą wodę serki topione podzielone na małe fragmenty. Po paru minutach należy pomóc serkom się rozpuścić. Ja robię to dużą mątewką. Następnie dodajemy podsmażoną cebulę.

2. Gdy serki się rozpuszczą i zupa uzyska odpowiednią konsystencją, należy ją doprawić wedle uznania. Ja lubię ją w wersji dosyć pikantnej, więc mocno pieprzę i dodaję jeszcze chili. Następnie należy wrzucić do niej pokrojone ziemniaki albo makaron. Opcjonalnie można podawać z grzankami.

3. Uwaga! Można używać dowolnych serków topionych, także smakowych. I wcale nie muszą to być drogie serki. Tak samo dobrze wychodzi z tych hipermarketowych najtańszych ;) I jeszcze jedno, jeżeli używa się kostek rosołowych, zupy nie należy solić!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybki sposób na smaczne danie.
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    jeszcze nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Musze kiedys sprobowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    sos jadłam a;e zupy jeszcze nie, musi być dobra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    robiłam zupę z sera, ale dodałam jeszcze wino
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    a ja ja robiłam z groszkiem ptysiowym:) pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też mozna
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobra ta zupa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ciekawa zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Coś nowego.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a to ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !