Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiedy tłuszcz się wytopi, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę. Chwilę smażymy po czym przekładamy do garnka, dokładamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa, majeranek i całość zalewamy rosołem. Gotujemy ok pół godz., po czym zupę przecedzamy. Wszystkie warzywa wraz z boczkiem mielimy lub miksujemy, a następnie łączymy z odcedzoną zupą. Zabielamy śmietanką, a na koniec doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    jadłam,pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię takie zupki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne, normalnie bajeczne smaki z dzieciństwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    musze spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !