Sposób przygotowania

Ciasto to upiekłam zainspirowana \" Cyckami Murzynki\". Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki i proszek do pieczenia, mieszając dodać mak i wiórki kokosowe. Następnie delikatnie ucierając dodawać po łyżce piany z białek. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec około 30-35 minut w temperaturze 170- 180 stopni.
Mleko zagotować z cukrem i budyniem, zdjąć z ognia, dodać galaretkę( prosto z opakowania, nie rozpuszczoną), wymieszać dokładnie. Budyń odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem i dodawać do niego po łyżce ostudzonego budyniu.
Biszkopt przekroić na pół, przełożyć do 3/4 masy. Pozostałą masę rozsmarować na wierzchu ciasta, a na niej układać biszkopty nasączone alkoholem( ja użyłam rumu wymieszanego z herbatą). Wierzch ozdobić polewą czekoladową( kupiłam gotową czarno- białą).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Wygląda znakomicie !! No i smaczne zapewne jest :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    super przepis, fajnie wyglada- nietypowo;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    oj taki deser teraz by mi dodal wigoru :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !