Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę i zalać ją szklankę wrzątku. Pomieszać drewnianą łyżką i jak tylko lekko przestygnie zacząć od razu wyrabiać. Odrywać kawałek ciasta i rozwałkowywać resztę ciasta trzymać w ciepłym miejscu aby zbytnio się nie wystygło (może być przykryte miską). Cebulkę posypać wedetą i zeszklić na oleju. następnie dodać do przeciśniętych przez praskę ziemniaków i sera białego. Całość dokładnie wyrobić dodając sól i dużo pieprzu świeżo mielonego. Powstałym nadzieniem wypełniać wycięte szklanką ciasto i dokładnie zlepiać brzegi. W razie konieczności dorobić ciasto. Pamiętając o ponownym zagotowaniu wody. Gotować ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    uwielbiam je ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !