Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki, rzodkiewki i ogórka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek gruntowy 4 sztuka
cebula czerwona 2 sztuka
czosnek 2 ząbek
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 3 łyżka
śmietana 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki, rzodkiewki i ogórka

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w półplasterki.
Krok 1 - Surówka z pekinki, rzodkiewki i ogórka foto
2
Rzodkiewki i ogórki zetrzeć na tarce. Kapustę poszatkować.
Krok 2 - Surówka z pekinki, rzodkiewki i ogórka foto
3
Wszystko wymieszać z majonezem, śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Smacznego.
Krok 3 - Surówka z pekinki, rzodkiewki i ogórka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 04.09.2012 14:00
Bardzo fajna surówka, do tego mega apetyczne zdjęcia. Podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak