Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z lanym ciastem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 5 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z lanym ciastem

Skrzydełka ugotować razem ze startymi na grubych oczkach jarzynami (zrobić wywar). Doprawić solą i pieprzem, zagotować. Do roztrzepanego widelcem jajka dodać łyżkę mąki i dobrze wymieszać. Następnie wlać całość do gotującej się zupy energicznie mieszając. Gotować chwilę na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 17.07.2012 14:48
pyszny
ewelinapac 05.06.2012 11:56
uwielbiam
Kate131 13.07.2010 07:57
bardzo dobry taki rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak