Sposób przygotowania

Ziemniaki zalać bulionem i śmietanką . Ugotować do miękkości . Zmiksować na gładko . pieczarki podsmażyć na maśle na rumiano. Włożyć odsączone z tłuszczu pieczarki do sosu . Doprawić do smaku sokiem z cytryny . Sos powinien mieć odpowiednią konsystencję .Gdyby był za gęsty można dolać śmietanki .
Na tłuszczu od smażenia pieczarek podgrzać mięso ( pieczone , gotowane ) podlewając 2 łyżkami wody .

Doskonale smakuje np. z gotowanym ozorkiem , wołowym sztukamięsem .
Można robić bez pieczarek – jest wtedy równie dobry.
Można też doprawić zamiast sokiem z cytryny odrobiną musztardy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !