Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe galaretki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 500 g
galaretka truskawkowa 1 op
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 i 1/2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe galaretki

Truskawki miksujemy.

Przyrządzamy galaretkę z połową wody podanej na opakowaniu i dodajemy jeszcze półtorej łyżki żelatyny.

Gdy galarekta ostygnie mieszamy ją z truskawkami.

Całość wylewamy do prostokątnego naczynia, wyłożonego folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

Po zastygnięciu kroimy w prostokąty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 30.05.2011 09:13
ciekawe i apetyczne ;)
iwona332 09.11.2010 00:06
super
Islanzadi 08.10.2010 00:50
Ambrozja w czystym wydaniu...
eli_555 02.08.2010 22:53
Miało być pychotka.
eli_555 02.08.2010 22:53
Pychoyka,uwielbiam truskawki.
kakiaa 13.07.2010 10:49
Jeszcze tylko kleks bitej śmietany i będzie bosko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak