Sposób przygotowania

1. Zamrożone filety pangi wykładamy osobno na folię aluminiową. Smarujemy paprykowym pesto z dwóch stron

2. Filety obficie posypujemy czosnkiem w proszku, tak, aby pokryć przyprawą całą rybę

3. Następnie układamy na pandze kawałki marynowanej papryki

4. Filety obficie posypujemy pieprzem cytrynowym a na końcu solą

5. Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkladamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni. Pieczemy 20 minut

6. Redukujemy temperaturę w piekarniku do 120 stopni i pieczemy kolejne 20 minut

7. W między czasie gotujemy ryż i smażymy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy curry. Do ryżu dodajemy kukurydze i resztę marynowanej papryki i podsmażamy razem na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

8. Rybę podajemy z ryżem. Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pusznie piszesz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    lubię ryby
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    paprykowej pangi jeszcze nie jadła ale szkoda psuć smak
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wolę zwykłe smażone filety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    jakoś nie mam przekonania do pangi :/
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !