Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa panga

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynowanej papryki 1 słoik
kukurydza 1 puszka
panga 2 filety
pesto czerwone 1 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 op
Czosnek suszony Prymat 1 op
sól 1 op
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 op
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa panga

1. Zamrożone filety pangi wykładamy osobno na folię aluminiową. Smarujemy paprykowym pesto z dwóch stron

2. Filety obficie posypujemy czosnkiem w proszku, tak, aby pokryć przyprawą całą rybę

3. Następnie układamy na pandze kawałki marynowanej papryki

4. Filety obficie posypujemy pieprzem cytrynowym a na końcu solą

5. Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkladamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni. Pieczemy 20 minut

6. Redukujemy temperaturę w piekarniku do 120 stopni i pieczemy kolejne 20 minut

7. W między czasie gotujemy ryż i smażymy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy curry. Do ryżu dodajemy kukurydze i resztę marynowanej papryki i podsmażamy razem na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

8. Rybę podajemy z ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 07.04.2011 17:14
podoba mi się
Allice 29.03.2011 12:01
jakoś nie mam przekonania do pangi :/
Barbara55 07.02.2011 15:29
wolę zwykłe smażone filety
rakow2
rakow2 27.11.2010 16:54
paprykowej pangi jeszcze nie jadła ale szkoda psuć smak
Jolanta40 20.11.2010 22:12
lubię ryby
pauluna
pauluna 13.06.2010 10:26
pusznie piszesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak