Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka przeciąć na pół i rozklepać .Lekko posolić i popieprzyć z obu stron .Fenkuł obrać z wierzchnich warstw. Przekroić .Usunąć głąb . Przekroić na ćwiartki. Dwie ćwiartki pokroić w paseczki ( jak kapustę do kiszenia ) .Paseczkami posypać piersi z kurczaka . Zwinąć roladki . Spiąć wykałaczkami.
Do parowaru nalać wody. W dolnym pojemniku ułożyć ziemniaki, a wyżej roladki i pozostałe kawałki fenkułu. Gotować 30 minut.
Na patelni rozpuścić masło.
Z roladek usunąć wykałaczki. Podawać z ziemniakami i kawałkami fenkułu polane masłem .Obok położyć plastry pomidora .

Mięso z kurczaka fantastycznie przeszło anyżkowym smakiem . Na przyszłość cały fenku będę wsadzać w mięso lub układać mięso na kawałkach fenkułu .Ryba powinna być równie dobra .Można wzmocnić smak trawą cytrynową lub listkami bazylii cytrynowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !