Sposób przygotowania

Wiśnie osączyć z kompotu , dodać cukier waniliowy, cynamon i zapach wiśniowy. Wymieszać , odstawić na kilka min. Śmietanę wyjąć z lodówki , ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrem a następnie połączyć z bitą śmietaną ,aby powstał gładki krem. W pucharkach deserowych warstwami układać po porcji : kremu, wiśni i znów kremu. Deser udekorować wiórkami czekoladowymi. Podawać dobrze schłodzone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Wiśni w słoiku nie mam ale mam mrożone - spróbuję z takimi wiśniami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !