Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki mięsno- pieczarkowe z sosem pomidorowym :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18 proc
pomidorowego ,oregano,szczypta cukru,makaron Tagliatelle ( grube wstążki )
pieczarki 4 szt
mięso mielone 25 dag
bulion drobiowy 1/2 kostki
woda 2 łyżki
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
jajko 1 szt.
woda 0,5 szkl.
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki mięsno- pieczarkowe z sosem pomidorowym :

Pieczarki pokroić w drobna kosteczkę i usmażyć na łyżce oleju na rumiano. Dodać do mięsa z bułką tartą , jajkiem , 2 łyżkami natki pietruszki .Wyrobić dokładnie masę mięsną . Doprawić maggi, pieprzem ,mini kostka cebulową .Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażyć je na gorącym oleju. W czasie smażenia ugotować i odcedzić makaron . Trzymać w cieple ( np. w nagrzanym piekarniku ). W garnuszku rozgrzać łyżkę oleju i łyżkę masła. Wsypać mąkę .Zamieszać .Wlać śmietankę , wodę , koncentrat .Ogrzewać Az sos zrobi się aksamitny. Doprawić oregano, bulionem drobiowym , pieprzem , szczyptą cukru. Do sosu włożyć kulki mięsne usmażone na rumiano i dusić 10 minut na małym gazie.
Podawać na makaronie Tagliatelle iposypane natka pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.05.2012 09:20
moje ulubione
Agnik 22.05.2011 19:06
pycha
danusia19671 24.08.2010 16:29
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak