Sposób przygotowania

Łososia norweskiego pokrój na cienkie 60 gramowe eskalopki, osól, posyp pieprzem i obtocz w oliwie. Na każdym eskalopku ułóż 3 listki szałwii, zamknij je jak kopertę, przekłuj drewnianym szpikulcem i marynuj przez godzinę, aby przeszły zapachem szałwii. Łodygę karczocha skróć, usuń wewnętrzne twarde liście, odetnij czubek, a następnie przekrój karczoch i skrop cytryną, aby nie szczerniał. Blanszuj go przez 3 minuty we wrzątku, a następnie ostudź w zimniej wodzie. Rozgrzej grill. Karczoch i pomidorki polej oliwą i grilluj na najchłodniejszej części grilla. Pomidory należy cały czas obracać, aby nie popękały. Kiedy karczoch zmięknie, opiekaj łagodnie eskalopki z łososia przez 2 minuty z każdej strony.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha,ale troszkę drogo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !