Sposób przygotowania

Kurczaka umyć. Marchewkę i ziemniaczki pokroić np. w talarki. Czosnek obrać i pokroić na połówki. Następnie porządnie umyć cytrynę i pokroić ją na ćwiartki. Wszystkie składniki włożyć do naczynia żaroodpornego i skropić oliwą a następnie przyprawić ziołami według uznania. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 minut. po tym czasie zalać kurczaka rosołem i dusić jeszcze ok. 10 minut. powstały wywar odcedzić i zagęścić mąką ziemniaczaną. Zagotować. I polać powstałym sosem mięso i jarzyny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Dobry przepis na lekką, mięsną potrawę.
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Kurczaka to chętnie w każdej postaci
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię kurczaka nawet uduszonego
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    bardzo lubię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    szkoda byłoby mi udusić kurczaka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !