Sposób przygotowania

Fileta z dorsza rozmrozić, natrzeć sokiem z cytryny, by pozbyć się zapachu, doprawić solą i pieprzem. Rybę można ugotować na parze lub piec w folii w piekarniku - według uznania. W tym samym czasie szparagi umyć pod bieżącą wodą i ugotować w osłodzonej wodzie. Połowę szparagów pokroić w kostkę i włożyć do garnka z oliwą. Posolić, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, podsmażyć. Wlać do garnka wcześniej przygotowany bulion warzywny i gotować szparagi przez ok. 2 minuty. Następnie wyjąć je i zmiksować w blenderze. Kiedy ryba będzie ugotowana lub upieczona, wyłożyć ją na podgrzane talerze, obłożyć pozostałymi szparagami i polać kremem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !