Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 4 plasterki
tuńczyk 1 puszka
jajko 1 sztuka
korniszony 4 sztuki
masło 1 łyżka
rzodkiewka 1 pęczek
oliwki 8 sztuk
rosół wołowy 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
liście zielonej sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki w galarecie

Jaja ugotować na twardo. Każdy plasterek szynki przekroić na pół. Masło rozetrzeć na masę, ucierając, dodawać ugotowane na twardo żółtko i tuńczyka z puszki oraz 2 drobno posiekane korniszony. Przygotowanym nadzieniem smarować plastry szynki, zwijać w ruloniki. Układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Ozdobić rzodkiewką, oliwkami i drobno pokrojonym białkiem ugotowanym na twardo oraz korniszonami. Żelatynę rozpuścić w części zimnego wywaru wołowego, dodać resztę i zagotować. Gdy galareta będzie tężeć, zalać nią półmisek z roladami. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia, Podawać na przystawkę z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 12.07.2010 21:27
fajne na imprezke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak