Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko szklanka
mąka
jajko
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby panierowane

kapelusze grzybów zalać na noc mlekiem połączonym z taką samą ilością wody.następnego dnia grzyby ugotować w tej zalewie,uzupełniając je ilością-jeśli trzeba-woda.miękkie kapelusze dobrze odsączyć na sicie,osuszyć,oprószyć solą i pieprzem,panierować w mące,roztrzepanym jaju i bułce tartej.smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 05.07.2012 15:24
fajny pomysł
annamariakowalczyk3 29.07.2010 22:23
uwielbiam grzyby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak