Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki 30 dkg
jaja 2
olej 5-6 łyżki
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z boczniaków

boczniaki umyć,wyciąć twarde nóżki,ułożyć na papierowej ściereczce blaszkami do dołu.jajka roztrzepać z kilkoma łyżkami wody.kapelusze grzybów namoczyć w jaju,następnie w bułce tartej.gdyby pobierka niezbyt dokładnie przywierała-czynność powtórzyć.na patelni rozgrzać olej,smażyć boczniaki na rumiano,w czasie smażenia posolić.podawać gorące,z ziemniakami z wody lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 03.09.2011 17:26
dobre sznycle
annamariakowalczyk3 29.07.2010 22:22
smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak