Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z pstrąga zapiekane z jabłkowymi ziemniakami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
koperek 1/2 szkl.
ziemniaki 12 szt.
pstrąg 4 filety
cytryna 2 szt.
jabłka 2 szt.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z pstrąga zapiekane z jabłkowymi ziemniakami :

Filety z pstrąga zalać sokiem z cytryn i zostawić w lodówce na godzinę. Wyjąć z marynaty , osuszyć , posolić, posypać pieprzem, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać połowę masła z olejem i usmażyć na rumiano filety ( jak trzeba przekroić filety na połówki )- z obu stron .
Ziemniaki umyć i ugotować w ,, mundurkach \" , obrać i pokroić w grube plastry.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki - włożyć na tłuszcz od smażenia ryby i podsmażać aż zmiękną .
Naczynie polać tłuszczem ze smażenia .Ułożyć na dnie 1/2 plastrów ziemniaków posypanych koprem i lekko posolonych -na to podsmażone jabłka , a na wierzch znów resztę ziemniaków .Posypać koprem . Ułożyć na tym filety. Na wierzchu polać resztą tłuszczu z patelni.
Wstawić do piekarnika i nastawić go rozgrzać do 200 * C . Zapiekać rybę przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 29.05.2013 17:49
Ładnie podane ;)
AGNIESZKA144 24.12.2011 20:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak