Sposób przygotowania

Ugotować makaron al dente .Trzymać w cieple. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej na rumiano mięso. Wlać wodę . Dodać przecier pomidorowy. Gotować 10 minut. Doprawić ziołami , solą , pieprzem , paprykę sos sojowy. Podawać makaron z porcją sosu posypany tartym serem .

Prawdziwy sos bolognese powinien gotować się bardzo długo ( od 2-4 godzin ) i robiony jest z dodatkiem świeżych pomidorów ( ostatecznie pomidorów z puszki – takich bez skórki ) .Dopuszczalne są dodatkowo- utarte warzywa lub pieczarki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    łał
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super, uwielbiam takie dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !