Sposób przygotowania

Śmietankę zmiksować z cukrem -wlać do szerokiego płaskiego plastikowego naczynia i zamrozić .
Pomarańcze obrać ze skórki , usunąć białą błonkę i podzielić na kawałeczki .Rozsypać w plastikowym naczyniu i zamrozić.
Zmiksować pokruszony lód śmietankowy w malakserze przystosowanym do kruszenia lodu. Tak samo zmiksować na lodowo-owocową ,, kaszę \" zamrożone pomarańcze. Zmieszać lód śmietankowy z pomarańczowym . Nałożyć do miseczek, udekorować plastrami świeżej pomarańczy, kawałkami kandyzowanej skórki pomarańczowej, złotymi cukrowymi perełkami .
Można polać syropem pomarańczowym ( nie polałam bo nie miałam

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ambrozja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super sprawa taki deser.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    świetne. ciekawe czy mi wyjdą:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ciekawy przepis;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !