Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowo-pomarańczowa granita wg Buni :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 duża słodka śmietanka 18 %
3 łyżki cukru
pomarańcza 3 szt.
Do dekoracji:
pomarańcza 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowo-pomarańczowa granita wg Buni :

Śmietankę zmiksować z cukrem -wlać do szerokiego płaskiego plastikowego naczynia i zamrozić .
Pomarańcze obrać ze skórki , usunąć białą błonkę i podzielić na kawałeczki .Rozsypać w plastikowym naczyniu i zamrozić.
Zmiksować pokruszony lód śmietankowy w malakserze przystosowanym do kruszenia lodu. Tak samo zmiksować na lodowo-owocową ,, kaszę \" zamrożone pomarańcze. Zmieszać lód śmietankowy z pomarańczowym . Nałożyć do miseczek, udekorować plastrami świeżej pomarańczy, kawałkami kandyzowanej skórki pomarańczowej, złotymi cukrowymi perełkami .
Można polać syropem pomarańczowym ( nie polałam bo nie miałam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.11.2012 13:25
ciekawy przepis;]
polly66 13.05.2011 20:48
świetne. ciekawe czy mi wyjdą:)
gusia1000 29.11.2010 18:30
Super sprawa taki deser.
Goya 25.11.2010 10:43
pięknie
Justyna223 28.08.2010 13:32
ambrozja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak