Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 18 dag
mąka krupczatka 15 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Jajka rozbić oddzielając białko od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić dodając pod koniec ubijania po jednym żółtku. Do ubitej masy wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę wyłożoną pergaminem i piec w piekarniku 15-20 minut nagrzanym na 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.09.2011 12:53
mniam
msmariusz 29.11.2010 21:30
calkiem ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak