Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki w plastrach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szklanki oliwy 1/2 szkl
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
startej gałki muszkatułowej, 0,25 łyżeczki
sól
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki w plastrach

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić na plastry. Wymieszać oliwę z kminkiem, gałką i solą. Piec na grillu, smarując oliwą z przyprawami i przewracając od czasu do czasu, aż będą chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 23.04.2013 23:13
mniam mniam
aginaa 30.09.2010 10:50
hmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak