Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z warzywami w piwie wg.Wojtka

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 17 szt.
Kucharek przyprawa do potraw 15 dkg
marchew 1,5 kg
pietruszka korzeń 0,7 kg
seler korzeniowy 0,7 kg
piwo 6 butelek
masło 250 g 4 kostki
Papryka słodka mielona Prymat 2 opakowania
Pieprz czarny mielony Prymat wg. uznania
Papryka ostra mielona Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z warzywami w piwie wg.Wojtka

Kroki postępowania

1
Kucharek i papryki wymieszać .Obtoczyć w tym, ze wszystkich stron udka.Warzywa umyć ,obrać i pokroić w słupki.
Do przygotowanego garnka stalowego ,włożyć kostkę masła a następnie warstwy udek,marchewki,pietruszki i selera.Następną warstwę zaczynamy od masła itd. jak poprzednio aż na wierzchu zostanie warstwa selera.Wkładamy garnek na ognisko ,zalewamy 1 piwem,przykrywamy garnek i zostawiamy na małym ogniu na 40 minut,aby roztopiło sie masło.
Krok 1 - Udka z  warzywami w piwie wg.Wojtka foto
2
Po 40 minutach wlewamy pozostałe 5 piw,przykrywamy pokrywką i zwiększamy ogień.Gotujemy około 1,5 godziny,pilnując aby ogień był dość duży.
Krok 2 - Udka z  warzywami w piwie wg.Wojtka foto
3
Po 1,5 godziny gotowania, sprawdzamy czy mięso odchodzi od kości.Jeśli tak jest, ściągamy garnek z ognia.
Krok 3 - Udka z  warzywami w piwie wg.Wojtka foto
4
Gorące udka wykładamy na talerze ,obkładając warzywami oraz polewając ,pysznym sosem piwnym.Można posypać świeżą natką pietruszki.
Smacznego !
Krok 4 - Udka z  warzywami w piwie wg.Wojtka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.02.2016 19:52
Na pewno były pyszne
IZABELA29 31.08.2014 15:34
przepyszne danie
Grażyna13 04.07.2014 13:43
Podobają mi się :)
Grażyna13 14.06.2014 19:56
Co za pyszności :)
Malgorzata549 28.05.2014 08:36
świetnie się prezentują
Jodaj 17.05.2014 09:25
prze świetne te udka :) mniam
Ada-Gaba 07.05.2014 20:38
przepyszna propozycja
Grażyna13 02.05.2014 11:43
Super przepis :)
ONY_za_kare 18.01.2014 12:02
świetne udka!
Alex_M 17.01.2014 11:56
rewelacja! :)
anemon 23.11.2013 11:31
Podoba mi się takie "kociołkowanie".
Róża1 13.10.2013 11:48
fajny przepis!!!!!
IwonaKa 28.09.2013 00:15
ale te udka muszą być smaczne
Angelika10 25.03.2013 02:12
ale pychota
SmacznaPyza 18.02.2013 13:57
ilości na niezłą imprezę :)
Mirka-Ludomila 06.02.2013 09:46
super sprawa
Izabela/bella81 30.01.2013 15:30
świetne, chętnie bym spróbowała...
mirosława4 26.01.2013 15:54
to by nam smakowało i jeszcze to ognisko...:)
romanrafal
romanrafal 19.12.2012 15:52
rewelacja
IZABELA29 26.11.2012 11:12
taki sposób przygotowania godne podziwu
ElizaT 17.10.2012 11:11
extra
smakoszek 15.10.2012 17:20
świetne
Seba 09.10.2012 16:51
smaczne
Anna138 19.09.2012 21:45
świetny przepis
Grazyna0211 19.09.2012 12:08
świetne i ten sposób przygotowania w kociołku super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak