Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszlyki z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa grillowa 5 szt
cebula 3 szt
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
płatki chili do smaku
boczek 500 g
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszlyki z piekarnika

Boczek umyć i pokroić w grubą kostkę.
Wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać, odstawić na 20 minut.
Cebulę pokroić na kawałki.
Każdą kiełbasę pokroić na cztery kawałki, ponacinać na górze.
Nadziać na patyczki do szaszłyków na przemian kiełbasę, cebulę, boczek, cebulę.
Przygotowane szaszłyki posypać papryka i czosnkiem.
Wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni na termoobieg i nastawić zegar na 35 minut.
Podawać pieczywem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.06.2012 21:48
Prezentują się wspaniale.
emeslive 09.05.2012 22:39
Fajny pomysł i bardzo apetyczne zdjęcie.
cukiereczek 28.04.2012 08:33
apetyczne
rjustysia 11.02.2012 15:32
Wygląd mają super :)
eli_555 17.11.2011 23:06
pychotki
czekoladka_m 29.08.2011 20:46
fajne połączenie:) Pycha!
Justyna223 07.10.2010 12:57
smacznie wyglądają
Malinka 25.08.2010 22:56
Wyglądają bardzo smakowicie!
mehia 12.07.2010 11:20
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak