Sposób przygotowania

Kapustę dość grubo poszatkować i ugotować w osolonej wodzie.
Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i zesmażyć, odlać nadmiar tłuszczu.
Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć ze skwarkami, dodać mąkę i wszystko mieszając jeszcze chwilę posmażyć.
Całą zasmażkę z cebulą i skwarkami dodać do ugotowanej kapusty i mieszając zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem, maggi, octem i w miarę potrzeby dosolić.
Podawać do mięs na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lubie taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lubie taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !