Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuja z bobem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
cukinia
bakłażan 1/4
pomidor 2
cebula
czosnek ząbki 4
sól, pieprz
bób 100 gram
oliwa 2 łyżki
oregano 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuja z bobem

- Warzywa myjemy, osuszamy. Plastry bakłażana moczymy 30 minut w osolonej wodzie, osuszamy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, a pomidory obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i plasterki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy bakłażana, gdy będzie miękki, dodajemy kolejno cukinię z papryką, a po chwili pomidory. Doprawiamy oregano, solą i pieprzem i czekamy aż pomidorowy sos zgęstnieje. Gasimy płomień, dodajemy bób i delikatnie mieszamy. Podajemy z chrupiącą bagietką lekko ostudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.08.2011 12:36
ekstra
Jolanta40 15.04.2011 19:45
jakie kolorowe i smakowite danie
wiktor188 21.03.2011 21:37
wow super
iknkirke 19.02.2011 15:32
smaczne
kakiaa 09.01.2011 14:36
Wygląda pysznie i na pewno tak smakuje:)
etka 17.09.2010 13:50
musi byc dobre ;)
Kate131 31.07.2010 09:48
ale ładnie wygląda!
iwa643 13.07.2010 07:24
o fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak