Sposób przygotowania

- Warzywa myjemy, osuszamy. Plastry bakłażana moczymy 30 minut w osolonej wodzie, osuszamy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, a pomidory obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i plasterki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy bakłażana, gdy będzie miękki, dodajemy kolejno cukinię z papryką, a po chwili pomidory. Doprawiamy oregano, solą i pieprzem i czekamy aż pomidorowy sos zgęstnieje. Gasimy płomień, dodajemy bób i delikatnie mieszamy. Podajemy z chrupiącą bagietką lekko ostudzone.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    o fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale ładnie wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    musi byc dobre ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Wygląda pysznie i na pewno tak smakuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    wow super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jakie kolorowe i smakowite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !