Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z makaronem ryzowym i surimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy 150 g
pomidory bez skóry 2 male
por 1
puszka kukurydzy 1/4
starkowany zólty ser 80 g
majonez 4-5 lyzek
paluszki krabowe 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z makaronem ryzowym i surimi

Makaron ryzowy przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Paluszki krabowe obrac z folii i pokroic na pólpaski. Pomidory sprzyc i obrac ze skórki, pokroic w kosteczke. Pora pokroic w cieniutkie krazki, sparzyc wrzaca woda przez ok 10 minut, dobrze odsaczyc. Polaczyc wszystkie skladniki, poza kukurydza, wymieszac i doprawic przyprawami i majonezem. Odsaczyc kukurydze i dekoracyjnie ulozyc ja na obrzezach salatki. Schlodzic przez ok godzine w lodówce. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem czosnku, przecisnietego przez praske.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 09.01.2012 19:09
super
agnieszka189 01.02.2011 09:08
bardzo ciekawa
Agnieszka172 17.12.2010 20:31
bardzo zachęcająca do wyprubowania
SmacznaPyza 29.10.2010 21:07
fajna, ale te paluszki...nie mogę się do nich przekonać...
wedith1 04.10.2010 10:38
Coś nowego,sałatka wygląda super!
Ewa104 01.08.2010 21:05
Bardzo lubię takie sałatki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak