Sposób przygotowania

Śliwki sparzy wrzątkiem i przelać zimną wodą a następnie obrać za skórki. Z wody i cukru przygotować syrop i gotować do na małym ogniu aż zacznie się ciągnąc. Włoży śliwki i szybko doprowadzić do wrzenia. Wyjąc śliwki i przełożyć do czystych słoików. Do syropu dodać brandy i wymieszać. Gorącym płynem zalewać śliwki i natychmiast zakręcać. Pozostawić na 2 tygodnie aby śliwki nabrały aromatu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszę spróbować zrobić takie śliweczki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Zapewniam, że są wyjątkowo pyszne! Tylko nie można ich zjeśc zbyt dużo ;)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nawet śliweczki mogą być pijane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    zjadłoby sie taka sliweczke ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    proszę nie rozpijać śliweczek
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    tylko nie to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !