Sposób przygotowania

Makaron ugotowac w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu, odcedzic. Warzywa obrac i umyc. Cebule, marchew, korzen selera i pietruszke, pokroic w kostke, doprawic i razem z listkiem laurowym, wrzucic do wrzacego rosolu. Lodygi selera i pora pokroic w paski, czosnek w kosteczke. Groszek przeplukac, bez koniecznosci rozmrazania. Po ok 20-25 minutach gotowania na srednim ogniu, dodajemy pokrojona lodyge selera, pora i groszek, gotujemy ok 15 minut do miekkosci wszystkich warzyw. Podbieramy kilka lyzek goracego wywaru z zupy i wlewamy do szklanki, rozpuszczamy w nim serki i wlewamy z powrotem do zupy, dodajemy czosnek i natke, mieszamy, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Podawac z makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ale kolorowo :) I bardzo zdrowo :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię takie \"śmietniczki\"
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    U mnie nazywa się podobne zupy \"śmieciówkami\".Są to jedne z chętniej jedzonych zup w moim domu.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super! Syta, prosta, jednogarnkowa zupka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię takie zupy jarznowe \"na bogato\", a Twoja bardzo bogata w smaki i kolory.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !