Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garam-masala

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kolendra cała Prymat 5 łyżeczek
cynamon pokruszony 1 łyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 łyzki pokruszonych
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 łyzeczek
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Garam-masala

Przyprawy prażyć po kolei na małej patelni, zmielić i przechowywać szczelnie zamknięte. Wykorzystywać do dań kuchni indyjskiej lub według własnego uznania. Moim zdaniem najlepiej użyć pieprzu kolorowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.02.2012 21:01
super
mala2021 16.09.2011 13:26
warto spróbować
anemon 25.04.2011 18:16
Zapachniało u Ciebie egzotyką. Muszę zrobić wg Twojego przepisu.
bernika 11.07.2010 22:19
do tej pory kupowałam ale moze skusze sie zrobic samej wg twojego przepisu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak