Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
kakao naturalne 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/4 szklanki
woda 1 litr
cukier 1/2 szklanki
aromat waniliowy 1/2 łyzeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada

Do garnka wsypać kakao, mąkę, cukier i sól, wymieszać z małą ilością wody na jednolitą masę. Mieszajęc masę dolewać stopniowo wodę. Zagotować i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Dodać mleko, wymieszać i zagotować. Czekoladę doprawic wanilią. Można przybrać bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 10.09.2011 11:11
pyszny napój
anemon 21.04.2011 07:03
Fajny pomysł dla łasuchów.
buksiak12 08.09.2010 16:51
uwielbiam czekoladę
buksiak12 08.09.2010 16:50
smakowitość
Dorota71 08.09.2010 16:31
mniam mniam
Dorota71 08.09.2010 16:30
doskonały przepis
Emilia22 08.09.2010 15:56
bardzo fajny przepis
Emilia22 08.09.2010 15:56
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak