Sposób przygotowania

Natke pluczemy zimna woda, odcinamy lodyzki, osuszamy i siekamy na drobno, Jaja miksujemy dodajac po trosze serek, doprawiamy papryka, sola i pieprzem - mozna dodac ziola, np oregano lub bazylie. Warzywa obieramy i myjemy, pomidory sparzamy i obieramy ze skorki. Cukinie i pomidory kroimy w kosteczke, papryke w paseczki, cebule w piorka, czosnek przeciskamy przez praske. Fete kroimy w kosteczke. Na patelni rozgrzewamy oliwe i wrzucamy cebule, smazymy przez ok 2 minuty i wrzucamy papryke, dodajemy szczypte cukru i soli. Gdy cebula sie zeszkli, wrzucamy cukinie, czosnek oraz przyprawy - po szczypcie, do smaku. Smazymy na niewielkim ogniu, ciagle mieszajac, przez ukolo 8-10 min. Nastepnie pozostawiamy warzywa do przestygniecia, po czym zlewamy nadmiar tluszczu. Mieszamy usmazone i ostudzone warzywa, dodajemy ser feta, pomidory, natke i mase jajeczno-serowa. Naczynie do zapiekania, smarujemy tluszczem i posypujemy tarta bulka. Wstawiamy forme z ciastem do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok 30-35 minut w 190-200 stopniach. Mozna dodatkowo dodac starkowany, zolty ser - dodalam niewielka garsc Emmentalera. Smakuje zarowno na cieplo, jak i na zimno.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Przecudnie wygląda!!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wieniec wytrawny - bardzo mi się podoba :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zeppos

    musi byc smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale ładna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    super pomysł,głosik:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !