Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1
cukinia 1
papryka 1
cebula 1
czosnek 3 ząbki
marchewka 1
pomidory krojone w zalewie 2 puszki
bulion drobiowy 1,5 l
ryż brązowy 1 woreczek
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 1 - Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką foto
2
Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w paski. Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i również kroimy w paski.
Krok 2 - Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką foto
3
Gdy cebula się usmaży dodajemy do niej startą na grubych oczkach marchewkę i chwilę jeszcze smażymy, a następnie dodajemy pomidory z puszki.
Krok 3 - Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką foto
4
W między czasie przygotowujemy bulion, do którego wkładamy usmażoną cebulę z pomidorami. Zupkę gotujemy około kwadransa dodając suszonych ziół oraz przypraw do smaku oraz koncentratu pomidorowego, aby zupka nabrała pomidorowego wyrazu.
Krok 4 - Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką foto
5
W między czasie podsmażamy na patelni pozostałe warzywa, które dodajemy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krok 5 - Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką foto
6
Ryż brązowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zupę wyłączamy i wsypujemy do niej ryż, wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.
Krok 6 - Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Toskańska zupa pomidorowa z bakłażanem, cukinią i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.03.2017 11:19
Ładnie wygląda
Gracer 01.09.2015 19:08
fajna zupa
plocia 20.08.2013 19:47
Już czuję ten cudowny zapach, mniam
MagdaXXX 18.08.2013 09:36
mniam super
AURELKA 11.02.2013 19:51
pycha
beata28 10.09.2012 10:19
mniam:)
beata28 10.09.2012 10:19
mniam:)
Wacław 01.09.2012 20:22
bardzo apetyczna i na pewno smaczna zupa
PaniMISIOWA 24.08.2012 17:44
bardzo aromatyczna
Beatris 23.08.2012 10:15
Nie lubię pomidorówki. Ale taką z chęcią bym skosztowała.
elficzna 23.08.2012 01:39
Bardzo ciekawa, bardzo w moim guście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak