Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do duzej miski, dodac kakao i dokładnie wymieszac. Na makę pokruszyć drożdże, posypać cukrem. W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt). Wlać mleko do pozostałych składników, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. Po 30 minutach zamieszać ciasto i odstawic jeszcze na 15 minut. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Te racuchy można też podawać z bananem, konfiturą z wiśni lub bitą śmietana.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł z tym kakao, bo u mnie jak racuchy to tylko z jabłkami.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    jakie fajne, tak dla odmiany
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne racuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Choć zawsze mam problem z trawieniem racuchów, nigdy nie mogę się im oprzeć
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    fajnie wyglądają, dzisiaj wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    wyglądają bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !