Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy kakaowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko ciepłe 1,5 szklanki
cukier 6 łyżeczek
jaja 2 szt
drożdże świeże 5 dag
kakao naturalne 2-3 łyzki
olej do smażenia
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy kakaowe

Mąkę przesiać do duzej miski, dodac kakao i dokładnie wymieszac. Na makę pokruszyć drożdże, posypać cukrem. W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt). Wlać mleko do pozostałych składników, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. Po 30 minutach zamieszać ciasto i odstawic jeszcze na 15 minut. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Te racuchy można też podawać z bananem, konfiturą z wiśni lub bitą śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 24.03.2012 16:29
wyglądają bardzo apetycznie
malcik111 13.12.2011 12:10
fajnie wyglądają, dzisiaj wypróbuję
eli82 18.11.2011 16:27
fajne
mala2021 31.10.2011 07:38
pycha
Sarenka 12.10.2011 08:21
Choć zawsze mam problem z trawieniem racuchów, nigdy nie mogę się im oprzeć
Grazyna0211 01.09.2011 11:08
świetne racuszki
agnieszka189 26.08.2011 16:15
jakie fajne, tak dla odmiany
ewa84 06.04.2011 10:17
pycha
anemon 05.04.2011 07:55
Fajny pomysł z tym kakao, bo u mnie jak racuchy to tylko z jabłkami.
Agnieszka172 17.11.2010 21:34
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak