Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurowe jaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
Goździki całe Prymat 6 sztuk
chili 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 8 ziarenek
Pieprz czarny mielony Prymat 15 ziaren
cukier i sól do smaku
brandy 1 kieliszek
herbata czarna 3 łyżki
woda 1,5 (źródlana)
sos sojowy ciemny 4 łyżki
Cynamon cały Prymat 2 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurowe jaja

Jaja zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut. Trzonkiem noża lekko natłuc skorupki, ale ich nie obierać. Wodę zagotować z przyprawami. Włożyć jajka w skorupkach, tak aby woda przykrywała jajka, i gotować na maleńkim ogniu przez godzinę, a następnie zostawić jajka w roztworze co najmniej 8 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 24.07.2011 11:09
przepis ciekawy
marta0906 27.11.2010 11:33
ciekawy przepis
iwona332 27.09.2010 22:18
super
iwona332 27.09.2010 22:18
super
iwona332 27.09.2010 22:18
super
Kate131 23.08.2010 07:07
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak