Sposób przygotowania

Filety rybne oplukac, pokroic na mniejsze kawalki, skropic sokiem z cytryny, po czym posypac vegeta. Cebule i pieczarki obrac. Cebule pokroic w dosc cienkie piórka, pieczarki w paski. Rybe maczamy w roztrzepanych jajach i smazymy na rozgrzanym tluszczu. Ponownie rozgrzewamy oliwe na patelni, wrzucamy cebule, chwile smazymy i po kilku minutach, dodajemy pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem smazymy dalej, do zeszklenia cebuli. W zaroodpornnym naczyniu ukladamy rybe, nastepnie odsaczone z nadmiaru wody i tluszczu pieczarki z cebula, zalewamy wszystko smietanka. Smietanke mozna wymieszac z zoltym serem, ja jednak, ser ulozylam na koniec, na wierzchu. Piec, w zaleznosci od piekarnika przez ok 30-35 minut w 190 stopniach, a na 10 minut przed zakonczeniem pieczenia, polozyc (lub posypac strakowany) zolty ser. Wybaczcie prosze za nieestetyczna forme, ale cudem zdazylam pstryknelam fotke, przed konsumpcja.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pasuje mi taka zapiekanka bardzo :-)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja też lubię takie połączenie smaków i ogólnie zapiekanki.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ależ mi smaka narobiłaś tą zapiekanką! Super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    zjadłabym nawet teraz :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    świetnie się prezentuje ta zapiekanka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !