Sposób przygotowania

Schab rozcinamy na pół w poprzek ale nie do końca aby powstał płat mięsa do zrolowania. Przygotowujemy roztwór z soli peklowej i moczymy mięso przez noc. Rano wyjmujemy ,osuszamy i przygotowujemy mielone do nadzienia. Dodajemy wszystkie przyprawy ,ja majeranku daję 3 łyżki, sól pieprz,jajko i dobrze wyrabiamy. Rozkładamy mięso , nierówności zbijamy młotkiem, brzegi też nieco więcej i rozkładamy farsz.Rolujemy dosyć sciśle i obwiązujemy nitką. Wkładamy do rękawa końce związujemy i pieczemy ok. 1,20 godz. Pół godziny pieczemy w temperaturze 200*C następnie zmniejszamy do 170*C. Sól peklowa-sól zmiękczająca mięso.

Komentarze

  • 8
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 1,20 -1,50 kg schabu sól peklowa 30-40 dkg mięsa mielonego najlepiej mieszanego ale dobrej jakości zioła jakie lubimy po szczypcie ale majeranku dość dużo sól, pieprz 1 jajko
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ale smakowite mięsko :D
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To coś dla mojego męża, ale i ja chętnie zjem takie mięsko.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda jak makowiec,super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    wygląda wyśmienicie.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ślicznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Cudo:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękny i smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zajadam się faszerowanym mięskiem,bardzo mi smakuje:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne b swojej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super przepis!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra!
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wygląda wspaniale!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    misia znowu zaskakuje i pyszności nam szykuje:)....świetny schabik !
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jeszcze nigdy nie robiłam tak rolowanego mięsa z farszem, zawsze mam obawy, że to wszystko rozpadnie mi się. Precyzyjnie opisałaś przepis, więc może spróbuję.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry taki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ciekawie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    smaczne,domowe mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    wspaniały wyrób
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super mięsko
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pięknie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !