Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć na złoty kolor. Dodać warzywa, curry, sól i pieprz, wlać 2,5 szklanki wody i gotować do momentu jak prawie cała woda odparuje. Garnek zestawić z ognia, odstawić przykryty pokrywą na 5 minut. Podawać na ciepło. Można posypać zielenina, a jak ktoś chce to razem z warzywami może dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    szybko i smacznie też ta robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szybko i pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Mrożone warzywa bardzo ułatwiają życie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię ryż z dodatkiem curry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    szyki obiad super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika52

    smacznie ;) ale dodałam jeszcze kurczaka !!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !