Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup z cukinii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 0.5 kg
sól garść
cukier 2 szklanki
koncentrat pomidorowy 600 g
ocet 1 szklanka
cukinia 1.5 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z cukinii

Cukinię obieramy, pozbawiamy pestek, ścieramy na tartce o grubych okach. Cebulę kroimy w piórka. W dużej misie zasypujemy cebulę i cukinię garścią soli i odstawiamy w ciemne miejsce na min. 6 godzin. Po tym czasie warzywa miksujemy blenderem, umieszczamy w garnku i dodajemy cukier, paprykę, koncentrat pomidorowy. Zagotowujemy, po czym gotujemy dalej na średnim ogniu przez 20 min. co chwilę mieszając. Dodajemy szklankę octu, zagotowujemy i przekładamy do wyparzonych słoiczków. Można pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 11.02.2013 22:22
suoper
Monika-twin 29.08.2012 08:02
FAjny przepis, cos oryginalnego. ja bardzo lubie 'inne' keczupy,sosy. warto spróbowac
Mr. & Mrs. Sandman 21.08.2012 08:55
Przydaje się przy nadmiarze cukinii :)
BeataJ 20.08.2012 21:37
ciekawe
tessinka 20.08.2012 21:27
ciekawy przepis, jeszcze niegdy nie robiłam sama ketchupu
Zdzisław 20.08.2012 21:21
nie jadłem takiego keczupu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak