Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 cm kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy 0,5 l wody, dodajemy kostkę rosołową, masło, gotujemy 10minut.
Marchew i seler kroimy w słupki (krążki potem paski), por w krążki, kalafior i brokuł rozdzielamy na małe różyczki. Dodajemy do fasolki, dolewamy drugie 0,5l wody, przyprawiamy solą, pieprzem, gotujemy całość ok 15minut.

W tym czasie kurczaka pokroić w paski, przyprawić solą, pieprzem smażyć na łyżce oleju, ser zetrzeć na tarce, pietruszkę posiekać.

Warzywa wyjmujemy, śmietankę mieszamy z łyżką mąki, wlewamy do pozostałego wywaru, energicznie mieszając, dodajemy z powrotem warzywa oraz groszek.

Na talerzu lub w miseczce układamy warzywa z sosem, na górę dodajemy usmażone kawałki kurczaka, stary ser i pietruszkę.

SMACZNEGO!!!!!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Koper

    Musi być dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawe danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie dania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !